Big Rivers 2023

Big Rivers 2023

Het Big Rivers festival is een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. De prachtige historische binnenstad van Dordrecht vormt het unieke decor van het festival. Ieder jaar vinden meer dan 140.000 bezoekers hun weg naar de stad en genieten zij van een brede programmering met meer dan 150 acts op 10 podia. 

Om het festival mogelijk te maken zijn er samenwerkingen met diverse bedrijven en organisaties uit de omgeving en werken onder meer 150 vrijwilligers mee in de productie.

Mardi Gras

Inspiratie voor het festival is ‘Mardi Gras’ uit New Orleans, dat vertaald uit het Frans letterlijk ‘vette dinsdag’ betekend. Een groot stadsfeest waarin de overvloed gevierd word en iedereen met elkaar deelt. Big Rivers is voor iedereen gratis toegankelijk. Bezoekers zijn te herkennen aan de kralen kettingen die mensen voor een klein bedrag kunnen aanschaffen om het festival te steunen. Deze kettingen worden met elkaar geruild en gedeeld en staan zo symbool voor verbinding tussen bezoekers, muzikanten en de stad. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.